Daf

https://www.svobodazvirat.cz/novinky/zname-viteze-cesko-slovenskeho-kola-daf2009.htm 

Známe vítěze česko-slovenského kola DAF 2009

17.09.2009

 

 
 
 
 
A. Mikhailová
Vítězku
 historicky prvního česko-slovenského kola mezinárodní výtvarné soutěže s etickým nádechem Designem proti kožešinám (Design Against Fur, DAF) vybrala tento týden odborná porota. Stala se jí Alexandra Mikhailová, toho času studentka Střední uměleckoprůmyslové školy Zámeček v Plzni„Z hlediska zpracování, originality a jednoduchosti nápadu, byl Alexandřin plakát vybrán jako jednoznačný vítěz.“ vysvětluje rozhodnutí poroty její předseda Tomáš Kopečný, z agentury Scholz&Friends Praha (S-F).

 

Druhé místo obdržel Dominik Trusina, student Školy úžitkového

 
 
 
 
P. Kutek
výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislavě
. Otřetí místo se rozdělili Petr Kutek (Soukromá střední uměleckoprůmyslová škola Zámeček, Plzeň) a Markéta Horáková(Vysoká škola uměleckoprůmyslová, Praha). Kromě toho se porota rozhodla udělit ještě zvláštní cenu, kterou získal Ondřej Slinták (Zlínská soukromá VOŠ umění).„Ocenili jsme především to, že autor svůj návrh hlouběji promyslel – na plakátu je odkaz na další prezentaci na internetu. Odborná porota oceňuje tento styl komunikace, který vidí jako budoucí trend v reklamním zpracování.“ dodává Kopečný. Hlavním partnerem soutěže je společnostADOBE, která věnuje hlavní cenu pro vítěze.

 

 

 
 
 
 
M. Horáková
DAF 
je mezinárodní výtvarná soutěž v navrhování plakátů. Studenti mají za úkol vymyslet originální plakát, který by mohla některá ze světových organizací na ochranu zvířat použít ve své „protikožešinové“ kampani.  „Soutěž je organizována na několika úrovních. Tu nejnižší představují národní kola, která probíhají pouze v některých zemích – například u nás. České kolo již vyhlašujeme několik let, letos poprvé jsme však soutěž začali koordinovat také na Slovensku.“ doplňuje Lucie Moravcová koordinátorka DAF ČR a SR z o. s. Svoboda zvířat, které projekt v ČR vyhlašuje od jeho počátku v roce 2003.„Posuzování českých a slovenských plakátů organizujeme ve spolupráci s agenturou Scholz&Friends Praha.“ upřesňuje Moravcová. Odborná porota zasedla ve složení:Tomáš Kopečný (S-F), fotograf Goran Tačevski, Michal Nýdrle (studio Nydrle), 3D animátor a režisér Martin Duda a Tomáš Popp (Svoboda zvířat). K posouzení měla okolo 120 prací.

 

 

 
 
 
 
D. Trusina
Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne 13. října v Kavárně Velryba v Praze. Bude spojené s vernisáží výstavy fotografií tuleňů z Kanady slavného fotografa Nigela Barkera. Účastníky večerem provede Petr Vacek. V případě zájmu prosím potvr%dte účast na e-mailulucie.moravcova@svobodazvirat.cz.